Uusi hyvä arki!

Elokuu aloittaa voimallaan uuden syyskauden. Luonto antaa antejaan ahkerille käsille. Monet aloittavat syksyn uusien ihmisten kanssa, uusissa yhteisöissä, uusissa ryhmissä. Pienet koululaiset astuvat uuteen maailmaan. Pikkulapsia viedään päiväkoteihin. Alkaa uudenlainen arki.
Helsingin Sanomat (14.8.2017) uutisoi, että Wilma-merkinnät ahdistavat niin oppilaita, opettajia kuin vanhempiakin. Monissa lapsiperheissä eletään selvitymisarkea. Päivästä toiseen mennään äärirajoilla. Ahdistus, riittämättömyys, väsymys ja kiire ovat jokapäiväisiä. Iloa voi olla vähän, tai sitä ei ole juuri lainkaan. Monissa lapsiperheissä taloudellinen niukkuus, riippuvuudet, yksinäisyys ja tuen puute kuormittavat vanhempia.

Kuormittuneet lapsiperheet eivät tarvitse yhtään kielteistä Wilma-viestiä! He tarvitsevat keinoja päästä tilanteeseen, jossa hyvä ja mielekäs arki on perheelle mahdollinen.

Lapsissa ja lapsiperheissä on valtava uuden luomisen potentiaali. Tästä päästä yhteiskuntaa ja ihmiselämää generoituu uutta maailmaan. Tämän uuden on hyvä olla myönteistä, koska lapset = tulevaisuus. Lapsiperheiden hyvä lähtee vanhempien hyvinvoinnista. Kun vanhempi voi hyvin – voi lapsi hyvin! Lapsi elää vanhempiensa rakkaudesta ja hyväksynnästä. Pelkkä tieto lapselle siitä, että vanhempi rakastaa ja hyväksyy lapsensa ehdoitta, täydellisesti, voi olla lapsen tulevaisuuden kannalta käänteentekevä.

Saan tehdä työtä, jossa ’oivallutan’ aikuisia kokemaan ja tuntemaan rakkautta ja muita myönteisiä tunteita itseään kohtaan. Olen työssäni oppinut, että ihmisellä voi olla ’hukassa’ myönteiset tunteet, myönteiset ajatukset ja myönteinen käyttäytyminen. Samaan aikaan kielteiset vastaavat ovat läsnä kaikissa tilanteissa. Voi olla yllättävää, että tunnetilan on mahdollista olla, tilanteesta riippumatta, pääsääntöisesti myönteinen.

Lapset ovat kultaa. He ansaitsevat parasta mahdollista hyvää, kuten Sinäkin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s