Ajatuksilla muutetaan maailmaa

Oletko tullut ajatelleeksi, millaisia ajatuksia ajattelet? Mielessäsi pyörähtää noin 60 000 ajatusta joka päivä. Mitä ajatuksia ruokit, minkä äärelle pysähdyt? Kuinka paljon arviolta prosentuaalisesti ajatuksistasi on positiivisia?

Ajatuksesi ovat hyvin arvokkaita. Oletko miettinyt, millaiset ajatukset ovat todella tarpeellisia? Yksilövalmennuksessa käy hyvin esille uskomukset ja toistuvat ajattelun kaavat. Esimerkiksi: Olen laiska ja ruma, siksi en saa töitä. Vihaan maanantaiaamuja ja vesisadetta. Naapuri on tyhmä jättäessään autonsa vinoon parkkiruutuun. En pärjää elämässä, koska minulla oli ongelmia lapsuudessa… Edellä mainittua ajatussaastetta on meillä jokaisella jossain määrin. Se on inhimillistä ja ihmisyyteen kuuluvaa. Ajatuksilla ihminen ylläpitää ongelmiaan tai luopuu niistä.

Sanomme itsellemme, että enää en toimi näin! En enää huuda lapsilleni tai jotain muuta. Ja ennen kuin päivä ehtii muuttua illaksi, olemme jo pettäneet lupauksen itseämme kohtaan. Petetty lupaus on omiaan ruokkimaan kokemuksia huonoudesta ja arvottomuudesta. Niinpä niin, toivoton tapaus! Sisäinen puheemme sättii armottomasti ja saamme pitää rakkaan ajatusviruksemme.”Tahdonvoimaa ja itsekuria lisää”, ehdotetaan keskustelupalstalla. ”Tietoa ja sääntöjä lisää”, uskoo viranomainen. Niiden avulla ei nujerreta ei-toivottua käyttäytymistä tai toimintaa.

Ajatukset ja uskomukset vaikuttavat terveyteemme, elämäämme ja itsekunnioitukseemme. Myös toisten ihmisten uskomukset vaikuttavat elämäämme. Vanhempiemme uskomukset muovanneet käsityksiä maailmastamme jo hyvin varhain. Monille meistä useat vanhempiemme ja isovanhempiemme uskomukset ovat totta läpi elämämme. Ne asiat, joihin uskomme, jotka ohjaavat käyttäytymistämme, eivät välttämättä ole totta. Ajatusten kuplaa voi laajentaa muuttamalla uskomuksia, vapautumalla rajoittavista ajattelukaavoista. Voit siis laajentaa kuplaasi, jossa elät ja muokata sitä mieleiseesi muotoon. Voit oppia itse johtamaan ajatteluasi tarkoituksenmukaisemmaksi.

 

Olkoon kesäsi suloinen ja kaunis säästä johtuen – tai säästä huolimatta!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s