Puheen voima

Muistatko lapsuudesta henkilön, jonka puhe oli hyväksyvää ja rohkaisevaa? Millainen olo sinulle tuli kannustavista sanoista ja rohkaisevasta puheesta? Muistan omasta lapsuudesta itseäni 15 vuotta vanhemman nuoren naisen hyväksyvän katseen ja rohkaisevat sanat. Hetki kesti ehkä viisi minuuttia lähes kolmenkymmenen vuoden jälkeen arvioiden. Muistan tuon tilanteen valokuvamaisen tarkasti. Olin varmaan neljävuotias. Hän näki minut. Katse oli hyväksyvä ja sanat kauniita ja lempeitä. Myönteinen muistijälki voi elää vahvana ihmisen mukana aikuisuuteen saakka. Rohkaisen jokaista aikuista näkemään lapsen ja nuoren, toisen ihmisen, ainutlaatuisuuden ja arvon. Ihminen on arvokas sinänsä. Millaisen muistijäljen sinä jätät toiseen ihmiseen, aikuiseen tai lapseen?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s